-->

Google+ Followers

Friday, February 24, 2017

Avilion Legacy Melaka mengecewakan !!

Assalamualaikum uoals,

Baru-baru ni aku sempatlah bercuti dengan keluarga kecik aku ke Melaka. Mula-mula aku dengan zam ingat nak booking Hotel The Pines atau The Shore. Tapi ntah kenapa ataupun leka sikit tengok keunikkan bangunan hotel Avillion Legecy nie yang ala-ala heritage dan pergi pulak bercuti kat negeri bersejarah kan !!! 

Kenapa aku boleh cakap ianya salah satu hotel yang mengecewakan dan tak setanding pun dengan 4 star hotel yang lain !!! Tuuu diaaa... Okay, aku boleh explain kat korang kenapa walaupun ada banyak bad review jugak pasal hotel nie. Tak payah nak google sangatlah. 


1) Unwelcome visitor
Di mana waktu korang park kereta depan lobby hotel pun memang tak ada staff yang akan sambut korang !!! Even pak guard pun akan buat korang rasa, eh boleh ke tak parking kereta kat sini ??? 

2) Bell boy hanya pandang korang angkut berbeg-beg tanpa ada rasa nak membantu. 

3) Front desk yang kurang mesra
Korang sampai je kat reception counter, jangankan senyum.. Greetings pun tak ada tau !!! Zam pulak yang duk tanya itu ini untuk dapatkan info tau tak !!! 

4) Hotel untuk corporate !! Not for family !! 
Once zam tengah register, aku melayan Anyssa. Biasalah bila kanak-kanak teruja tengok something new mestilah berlari-lari sambil ketawa. Then a few people kat situ pandang kteorang semacam je. Cara pandang macam "eh, kteorang ada duitlah nak bayar hotel mahal-mahal!!!"

5) Keluar je lift, on the way nak ke bilik. Walkway agak sunyi dan suram. At least pasanglah speaker then mainkan lagu Kenny G ke, ok jugak. Sampaikan Anyssa pun cakap " daddy, takutlah..." oh ya, carpet walkway agak smelly. Bau kasut or stoking something. 

6) Condition bilik memang tip top. Walaupun a few furniture dah lama then dorang cover pakai glass. Hahahaha don't talk with interior designer okay !!!! So far okay lah, tak menganggu pun.

7) Cadar, bantal, selimut agak berbau. Means bau kepala orang !! Haaa macam dorang tak cuci pun benda-benda tu. Just kemaskan je. Aku dengan zam tido, bantal alas dengan kain !!! 

8) Breakfast no variety
Bayar mahal-mahal tapi breakfast simple nyaaa... !! Aku pegi hotel 3star kat Pd before this pun breakfast kemain meriah. Then nak makan pun tak de nak cover-cover. Even sudu dengan pinggan berlaga pun staff akan pandang. Aipppp 

Haaaa, tu je lah aku nak complained pasal hotel nie. Tapi part yang paling best adalah Swimming pool dia !!! Aku bagi 5 star... Hahahha sebab haritu kteorang je yang conquer swimming pool tu. Hahahah tak ada orang pun !!! 


www.tips-fb.com

2 comments:

  1. hotel kalau fancy je tak guna jgk..service pon kenalah tiptop jgk kn..

    ReplyDelete
  2. Haaaii.. TB datang melawat blog.. tak dapat nak komen sangat sebab tengah blogwalking dah singgah blog2 yang lain.. TB doakan untuk awak semoga hari ni hari yang lebih baik dari semalam .. K bye..

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!