-->

Google+ Followers

Thursday, January 25, 2018

Happy 30th Birthday !!

Assalamualaikum,

Entry pertama tahun nie, harap-harap mood terus berblog tahun nie berjayalah ye. Konon-konon nak buat sehari satu post. Haaa kita tengokkan iya ke idok tu.

Alhamdulillah, 16 January 2018 genaplah usia 30 tahun. Dah rasa tua jugaklah bila angka depan pulak berubah !!


Tahun nie celebrate awal sehari memandangkan birthday akak ipar 15 hb, so tahun nie kita celebrate sekalilah. Jimat budget katanya.

Yang paling excited sah-sahlah dua anak dara nie, sape pun punya birthday dorang yang paling excited !!! 


Alhamdulillah,
Syukur masih di beri kesihatan yang baik,
Alhamdulillah, masih di kelilingi insan yang tersayang,
Terima kasih mama sebab tumpangkan emma dalam rahim mama,
Terima kasih mama sebab bersusah payah sakit membawa emma ke dunia,
Terima kasih mama kerana menjaga dan membesarkan emma,
Tak terbalas jasa mama hingga nyawa terakhir !!!
16 January 1988


Love,
Emma Esa


www.tips-fb.com

Monday, December 18, 2017

" Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 "


Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy


www.tips-fb.com

Monday, November 20, 2017

Pengalaman bersalin kali ke 2 ( part 2 )


Sambung part 2 pulak ye dari PENGALAMAN BERSALIN KALI KEDUA

Time nak pergi hospital tu pun aku okay lagi lah, boleh lagi tahan sakit tuuu... Aku tengok muka zam relax jeee. Tak macam dalam drama melayu pun bila isteri nak bersalin, suami dah kelam kabut. Hehehe sempat lagi dia gurau dengan aku

" boleh jalan tak ?? Nak daddy dukung takkk ??? " 

Sampai je kat hospital,  zam pimpin tangan aku sampai kat zon PAC, aku bagi buku pink kat staff nurse then dorang suruh aku masuk dalam. Zam time tu pegi parking kereta dulu. Tinggallah aku sorang-sorang kat situ. Fuhhh meremang bulu tengkuk aku time tu. Dorang tanya lah macam-macam soalan macam ada tanda-tanda ke, sakit macam mana, then sorang lagi nurse pegang perut aku sebab nak kira contraction. Sambil tu dorang tanya lah first period bila, family history semua tu. Setiap kali contraction datang aku tarik nafas dalam-dalam. Segala tips yang aku google aku apply.


Dan bila dorang nak check bukaan tu aku dah nervous. Tapi buat muka relax lagi sebab layan contraction tiap 5 minit tuu... Datang nurse and sorang doctor lelaki bangsa india. Ehhh, memang doctor on duty semua india kot time tu. Dorang nak check bukaan. Mula-mula nurse yang check. 4cm !!! Then doctor india tu pun macam doctor practical je sebab dia tak tau macam mana nak check !!! Okay fine, confirm sakit sebab dia tak reti nak check !!! Time nurse check tu relax-relax je rasa senak perut sikit. Tapi doctor india nie duk check, alahaiiii sakit lahhhh. Lama pulak tuuuu !!!! Ishhhh. Lepas tu dia panggil doctor pakar untuk check !!! 4cm jugak then dia buat scan baby in good condition. So aku kena masuk wad dulu memandangkan belum cukup bukaan. Merasalah pakai uniform pink lagi. Hehehehe

Masuk je wad, zam balik kejap sebab dia risau Anyssa demam kat rumah. So aku layanlah contraction sorang-sorang. Kejap aku baring ke kiri, kejap ke kanan, kejap duduk. Tiap kali contraction datang aku gengam je tangan aku. Akak katil sebelah pandang je aku sebab tau aku tengah tahan sakit. 

Zam datang pukul 12, time tu aku dah message dia cakap sakit sangat !!! Aku cakap kat nurse yang rasa sakit sangat !!!  Doctor check, bukaan baru 5 cm. Tapi sebab aku dah sakit sangat dorang decide hantar aku ke labour room. Sebelum transfer labour room zam suapkan aku roti dengan air milo.

------------------continue part 3-------------
www.tips-fb.com

Monday, July 24, 2017

Pengalaman bersalin kali kedua


Malam tu aku rasa semacam je, 

"Dy, nape malam nie rasa lain macam jeeee.... "

" Haaaa pukul 1-2 pagi nanti awak sakit nak bersalin lahhh tuu !!!"

"Dy, jangannnn... Barang nak bawak pegi hospital tak kemas lagiiii... !-!"

Dan memang betul pun apa yang Zam cakap, pukul 1.30am aku rasa something. Rasa macam nak kena gastrik pun ada mula-mula tu. Aku relaks lagi... Malas nak amik pot sangat. Aku sambung tido. Time tu aku fikir yang aku penat sebab siang tu ada kenduri kat rumah.



Pukul 3 pagi aku terkejut lagi. Aku dah mula rasa sakit da. Aku kira timing dia. Haaa time ni lah bergunanya apa yang aku belajar dengan google. Hehe .... Sampailah pukul 4 pagi, aku dah rasa sakit yang buatkan aku menggigil. Time Anyssa dulu aku boleh gelak-gelak serah diri kat hospital sebab overdue. Haaa kali ni memang betul-betul merasa !!!


Sebab dah tak tertahan sakit pukul 5.30 pagi aku kejut zam !!! Dia pun penat sangat. So tak sedarlah aku duk sakit perut sampailah aku kejutkan dia. Dalam mamai-mamai dia boleh fikir aku main-main !! Tapi bila dia tengok muka dah berkerut tu dia tanya "Nak pegi hospital tak ???"

Selamba je aku jawab "kejap lagilahhh ". Memang aku tak nak pegi awal-awal sebab aku serik jadi experiment dorang !!!!

Sampailah pukul 7.30 pagi aku memang dah tak tahan. Then aku ajak dia pegi hospital. Masa tu aku dah rasa contraction setiap 5 - 10 minit. Aku cakap kat zam nak mandi dulu. Time aku mandi zam kejutkan angah and mama. Aku keluar toilet dorang tanya ada darah ke lendir ke. Aku cakap tak de, tapi dah sakit setiap 5minit. Terus mama suruh angah buatkan milo and telur separuh masak. Bila rasa sakit mengatasi segalanya, nak telan makanan pun payah. Aku borak-borak dengan mama and angah moga-moga kurang rasa sakit tuuu... Hehehe time tu jugaklah akak aku ateh tolong keluarkan barang-barang nak bawak pegi hospital. Harap akuuu ???? Hampehhhh, konon mood tak sampaiii lagi. Padehal berat hati nak tinggalkan Anyssa !_! Haaa nampak tak feeling mak-mak dah sampai.... Hehehe


---------------Continue part 2---------------





www.tips-fb.com